Jämy kävi toukokuussa parissa avoimen luokan kokeessa ja tuo vaisufiilis jatkui. Ihmettelin maahanmenon kankeutta -se oli kuiten aina ollut yksi parhaista liikkeistä. Jämy alkoi myös kärtyillä ja nuoli itseään.

Eläinlääkäri totesikin tulehtuneen eturauhasen, johon saatiin lääkekuuri..ja toinen...ja... Kemiallinen kastraatio ei tullut kysymykseenkään pitkän kilpailukiellon takia, joten päädyttiin kastroimaan Jämy. Sillä on onneksi siskoja ja veljiä, joita varmasti  tullaan käyttämään jalostukseen.

Toipuminen alkoi hyvin ja päästiinkin elokuussa tokoilemaan, jossa saatiin hienoa tekemistä yhdessä. Molemmista siis 1-tulos omastamielestä loistopisteillä (299p ja 300,5p, uusilla säännöillä parhaat pisteet 320)

Jälkihommat ei sitten ole lähteneet käyntiin toivotulla tavalla. Tottis sujuu kyllä.

Paimentamassa ollaan käyty myös ja siellä Jämy tekee hienosti hommia ja etenee pikkuhiljaa. Hakee lammaslauman jo kauempaakin ja hyvin saa tyypit liikkeelle.

Toiveissa vielä käydä tokoilemassa tälle syksylle. PK-lajit taitaa mennä ensi vuodelle, kun kesä meni sairastellen ja siitä toipuen.

j%C3%A4myvaltti.jpgj%C3%A4mytoko.jpg