Hakuleirillä saatiin vahvistuksia haukkuilmaisuun ja pieniä kepposia tehtiin "kaikkitietävälle" belgille. Maalimies kun ei aina ole siellä 50-60m vaan joskus ihan lähellä keskilinjaa =) Uutena päästiin ottamaan ihmisetsintää rakennuksessa, jossa koira joutui siis käyttämään nenää vähän eritavalla. Treenaamaan päästiin myös viime viikonloppuna.

Jälkeä ollaan tehty jälleen, mieluiten jokapäivä kun keli vielä sallii. Keskittymistä vaativia treenejä, kun meinaa vedellä vähän vasemmalla tassulla nämä jäljet. Myönnän että olen tehnyt suuren virheen kun olen antanut mennä liian kovalla vauhdilla. Tämä on kuiten minun eka jälkikoira, joten virheitä tapahtuu -ja niistä on opittava :D niinpä hakkaan päätä seinään

-ja herään aamulla kuudelta että ehdin tehdä jäljen ennen koulun alkua ;)

Ollaan me edistyttykkin! Koulussa piti opettaa ruutuun meno ja sain sen eilen ja tänään aika hyvälle mallille. Illalla sain vielä treenata kentällä, joten on oppinut sen "jotenkuten" nyt kolmessa eri paikassa. Ongelmia toki koettiin, palkkaamisen suhteen. Apparia ei kestänyt ollenkaan (sylibelgi haluaa ihmisen luo), jos palkkaa pallolla niin ennakoi eikä mene ruutuun. En voinut myöskään heittää palkkaa koiran taakse, kun ennakoi senkin. Palkkaus tapahtuu siis niin että vien palkan Jämylle.

Metrisen esteen tekee hyppynoutona nätisti, samoin A-estenoudon. Nämä liikkeet, ruutu ja tunnari on aivan uusia liikkeitä ja olen aika innoissaan kun opitaan yhdessä uutta. Myös eteenmeno on ihan uusi liike. Jämy on aika tehopakkaus joka kestää toistoja (minulle ihan uutta) mutta osaa kuitenkin rauhoittua niin koulussa kenneltiloissa kuin kotonakin/autossa.

Seuraamisessta tykkään, vaan onhan sitä opeteltukkin. Vire nousee "seuraa" käskyllä ja pitää kontaktin hyvin. No häiriötä ei pahemmin olla vielä otettu (esm. toisia koiria) mutta hiljaa hyvä tulee, tässäkin.