Hakauhommat aloitettu ilmasutreeneillä. Lelu on piilossa, Jämy pitää hyvin etäisyyttä maalimieheen. Jokaisen maalimiehen luo menin ja minusta ei välitetty, joten tässäkin ollaan oikeilla jäljillä, vain maalimies on se tärkeä.IMG_4900.jpg

Jämy oli alussa yllättävänkin rento, jopa vaisu ja mietin jo, että tietääköhän se yhtään mitä tehdään :D kas kun se vire sieltä nousi vihjesanan kuultuaan, ja ukon luo juostiin vauhdilla. Hieno, matala haukku ja palkaksi lensi narupallo.

Toinen ukko oli pahvilaatikkohässäkän "takana" , jälleen hyvä haukku ja palkaksi patukkataistelua.

Kolmas MM oli vääntynyt kompostiverkon ja pressun  alle piiloon. Taas hieno haukku, ja palkaksi lensi patukka jolla sitten taisteltiin keskilinjalle, mie hiippailin omia reittejäni jossain.

Neljännen kohdalla oltiin radalle tehty pieni jäynä, eli siellä oli tyhjä pressu. Jämy kävi sen haistelemassa tarkasti, mutta juoksi siitä sitten maalimiehen luo ja saikin palkan heti parista haukusta.

Jotain huomioita : haukku voisi olla vieläkin selkeämpää ja pysyä rytmissä, eli maalimiehen oikea-aikainen palkkaus on ensiarvoisen tärkeää.

Jämy on käynyt pitkillä lenkeillä Hannun kanssa (puhutaan siis kymmenistä kilometreistä) läpi talven joten kunto tuskin loppuu kesken. Vastapainoksi se on käynyt paimennuksessa minun mukana. Maanantaina käytiin ihan Minnan opeissa aidassa ja paimennettiin myös Moora-koiran kanssa lampaita. Laumanlukutaitoa! Olin jälleen yllättynyt siitä, miten hienosti tuo koira ottaa uudet tilanteet ja asiat.

Torstaina käytiin sitten hengailemassa muutenvain, eli mie olin kokopäivän ja Jämy mukana. Ruokittiin nuorisoa ja paimennettiin apuna lampaita. Jämy on ihana <3 Se oli uskomattoman rento, vaikka molempina päivinä tapasi paljon uusia koiria. Ei alkanut haastaa riitaa, murisi kyllä takaisin jos joku aloitti, mutta tuli myös itse samantien pois ja antoi tilaa. Ja sylibelgi se on edelleen, se rakastaa ihmisiä ja haluaa pussailla niitä kaikkia.