Perjantaina kävimme siis paimentamassa hieman isompaa lammaslaumaa. Olin yksin kolmen koiran kanssa, ja olihan se elämys! Ihan huippu ilma ja olihan se kiva kuljettaa lampaita siellä metsässä. Jämy oli tosi isona apuna, kuten myös Jojo.

Lauantaina Jämyllä oli sitten vapaapäivä, sai käydä vesisateessa pyörälenkin.

Sunnuntaina meillä oli hakutreenit, jossa teemana oli motivaatio. Jämy on aika maavainuinen, ja ottaa helposti jälkimoodin. Tehtiin Jämylle eka treenit, ja siell meni tarkoituksella hevosenkengänmallinen "harhajälki" jonka Jämy joutui ylittämään. Otettiin eka vielä haamu vaikeammalle puolen myötätuuleen ja hyvin painoi harhojen läpi. Vastatuuleen sama ilman haamua. Maalimiehet noin 50m, muutama haukku ja palkaksi patukkaleikki.

Haun jälkeen ajeltiin tekemään jäljet Elinan kanssa. Jämyn jälki oli tarkoituksella tuore, siellä oli muutama kulma, yksi kiven päällä "makoilu", esineitä pari joilla leikittiin ja loppupalkka. No vauhtia oli ihan liikaa :D mutta teemana olikin motivaatio ;)

Sitten ajeltiin vielä kentälle sama teema jatkuen ja tottista. Vettähän satoin vähän väliä, mutta onneksi se ei koiria eikä ohjaajia haitannut. Nouto, hyppynouto, A-estenouto ja eteenmeno. Hyvät. En ottanut oikealla kapulalla, teemasta johtuen. Uskon että olisi mennyt silläkin ihan kivasti.

Tänään menin heti aamusta tekemään tottista poikien kanssa. Samat kuin eilen, tänään vähän vaativammin. Turhaa jännitän Jämyn hyppäämistä, rallatteli normiesteen myös tyyny suussa (!!) Eteenmenoja otettu nyt myös ilman palkkaa maahanmenolla, hyvä.

Sitten ajelin taas jäljelle. Jämylle vanhempi jälki, kulmia ja yksi iso ympyrä jossa sen tarkkavaisuus selvästi heräsi. Esineinä leluja, joista riehaantui =) muttei liikaa. Kaksi tienylitystä, ne meni tosi hyvin.

Ensi kerralla sitten laitan esineeksi esm. oman pipon -haluan nähdä mitä tuumaa. Jäljen jälkeen ajeltiin kylästelemään Elinan luo, jossa pöljät ei saanu painia, vaan piti asettua. Hyvää harjoitusta sekin. Sisällähän ei saa riehua.

Huono kuva, mutta joku edes...

 

j%C3%A4my2.jpg