Perjantaina pakkaspäivän kunniaksi John&Jämy pääsivät belgipaineihin -tosin ihan kaksistaan. Uhmattiin säätä siis ja käytiin metsälenkki poikien kanssa. Voi sitä riemua kun pojat tajuaa että oikeesti pääsevät leikkimään keskeään! John hillitsee ilmeensä (ja suunsa) mutta Elina näkee koirastaan että se on "ihan villinä". No, Jämystä sen näkee vielä kaikki ja kuulee myös.

Sunnuntaina olikin sitten haastetta treenata samalla hallilla Johnin ja Elinan kanssa. Ei ne muut koirat siellä niin haitannut, ehkä vähän niillekin piti pöhistä muttaku olis haluttanu leikkimään! Rauhoittumisen jälkeen otettiin taas muutama kiva juttu ja jopa ruutuun meno onnistui täydellisesti! Sitten ihan perusjuttuja, istu/maahan/viereen. Illasta otin hakua silmällä pitäen haukkuharjoituksia. Lupasin että talven aikana laitetaan tuolle ilmausu hyvälle mallille -no on se ainakin hyvällä alulla jo. Jämyllä on hyvä ja vahvanoloinen haukku (ainakin jos vertaa lapinkoira-Lempiin )

Eilen Jämy oli sitten töissä mukana ja ruokatunnilla kävin treenaamassa sen kanssa lähipellolla. Luoksetulo ja nopeat maahanmenot ja olipa meillä kivaa =) Ihan mahtavaa kun on koulu ja harjoittelupaikka jonne saa ottaa koiran mukaan, mikä olisikaan parempaa harjoittelua pienelle belgille! Vaikka eihän Jämsk enää pieni ole. Ei edes pöydän alle meinaa mahtua,

Jämy on edelleen tosi hiljainen koira. Autossa on vain ja istuu/makaa nätisti. Kotona ilmoitaa vieraat muutamalla haukahduksella, ja kun sanon että tunnen tulijat niin on hiljaa (tai epäilevästi pöhisee ). Tuttuja se rakastaa ylikaiken ja muualla paitsi kotona on myös sylibelgi. Kotona vieraat ihmiset on selvästi jännittävämpiä, mutta kun saa rauhassa tutustua niin ihan varmasti tästä saa kaverin.

Kissa vieläkin vähän ihmetyttää, mutta hellästi sitäkin nuuskitaan. Pari kertaa on sanut kynnestä, joten tajuaa jättää kissan rauhaan. siinä onkin ihmettelyä, kun kissa tulee puskemaan ja kehrää samalla. Pieni belgirukka ei tiedä pitäisikö ilostua vai paeta.

 

muoks. vielä tuli kivoja kokemuksia tälle päivää, pellolla irti ja "vieras" ihminen tulee meitä kohti. Jämy katsoo mutta ei mene, ei edes yritä. No joo, mulla oli reikäpallo, mutta sillä oltiin jo muutenkin leikitty että oli "vanha" juttu.

Koiraohitus häntää nostamatta :O ja mitään sanomatta, katsoi vain. Wau :)

 

ps. tänään blogia katsottu 117 kertaa taitaa olla ennätys. Pitäisiköhän alkaa miettiä mitä kirjoittaa :D