Jämyllä oli jo pentuna havaittavissa hieman liikaa vauhtia jäljellä. Siihen on auttanut alusta aloittaminen pellolla. Koululla on hyvät pellot ja monta jäljentekijää (kiitos luokkakaverit :D ) ja ollaan kokeiltu vähän mitä milloinkin.

Opettaja teki Jämylle jäljen maanantaina. Pyysin muutamaa kulmaa ja muitakin niksejä, että malttaisi pysyä vauhti kotuullisena -ja tarkkana. Olen tehnyt turhan paljon pelkkää suoraa -ja sen huomaa.

Onneksi en nähnyt mllaisen jäljen ope teki, olisi turhan paljon tullut painetta. Alussa jo oli pari esinettä (yhteensä 6) ja Jämy selvästi luuli että tässä vain hiimaillaan eteenpäin, kunnes tuli kulma oikealla jossa oli oja -ja ojassa esine. Se selvittiin ja selvästi Jämy tykkäsi tämmöisestä ylläristä, joutui oikeasti keskittymään kun ojan jälkeen tuli kulma vasemmalle, pitkän heinikon läpi, ja taas oja. Ojan jälkeen napoja.  Matka jatkuu, kulma vasemmalle ja oja. Ojan jälkeen jatkui loivasti (tai kulma, en muista!) oikealle ja sen jälkeen terävä kulma vasemmalle. Taas suoraan, ojan ylitys, kulma, ojan ylitys, paluuperä, ja suoraan. Huhhei. Matka oli ainakin sen 600m. Vähän se hölmöili pellolla kipittävien hiirten kanssa, mutta jatkoi kuiten jäljestämistä.

Eilen tein tunnin vanhan jäljen aamulla, johon ensimmäinen tien/polun ylitys. Kolme kulmaa ja matkaa 500m. Kuudesta esineestä löytyi kuitenkin vain viisi. Aiai.

Tänään piti siis lähteä paikkaamaan. Vieraan tekemä jälki, 1h vanha,  500m, 8 kulmaa ja 6 esinettä . Osa kulmista meni tosi hyvin, mutta yhdessä vaiheessa hukkasi jäljen ihan kokonaan. Jonkunaikaa sitä haettiin ja kun löysi nii melkein heti löytyi myös esine. Olisiko parempaa vahvistuspaikkaa voinut toivoa!

Huomenna menen heti aamusta tekemään taas peltojäljen, ei pääse unohtumaan =)

Aijuu ja onhan me tehty myös esine-etsintää (meinas mennä ihan häsläämiseksi, mutta muutamalla niksillä saatiin keskittyminen kuriin, suu kiinni ja nenä auki). Sitä on tehty sekä vanhassa navetassa että ihan esine-ruutuna.

Tottista hiottu myös, hyppynoutoa. metrisen esteen hyppyä, A-estettä ja loivalla A-esteellä noutoa. Sekä tietty tasamaannoutoa, seuraamista, paikkamakuuta jne.

Viikonloppuna sitten hakuleirille! Jei :D