Tehoviikonloppuna otettu tehokkaasti hakua, jälkeä ja esineruutua.

Aloitetaas hausta. Olen tosi tyytyväinen tuon kakaran nenänkäyttöön, se tietää mitä tekee, mutta ei vielä tiedä mitä sillä tiedolla tekisi. Riehaantuu maalimiehen hausta, mutta jos menettää hajun niin ei osaa paikantaa sitä vielä uudelleen. Hakee kuiten reippaasti, ei odota minulta apuja ja jos harhailee, kutsun, niin tulee hyvällä vauhdilla luokse. Maalimiehet n.30metrissä. Toiveissa olisi talvenaikana opettaa ilmasu, jo nyt haukkuu -jep, haukkuu- pyynnöstä myös vieraalle ihmiselle. Meillä on hakuporukassa paljon rullaihmisiä, mutta Jämy tykkää haukkua. Onhan se melkein lappalainen kun niitä tässä ympärillä kasvaa myös :D Kantaa se tykkää myös ja se nähtiinkin esineruudussa...

Eli esineruutu. No se mikään ruutu ollut, mutta esine-etsintä :) . Ensin vein esineen itse, heitin ja Jämy haki, olipa vaikeaa joo. Sitten vieras ihminen vei esineen, suureleisesti heitti sen ja molemmilla kerroilla toi tosi nätisti, viimeisellä joutui oikeasti jo etsimäänkin.

Jälkeä ehdittiin myös harjoittelemaan. Jälki oli n.50m, melkein joka askeleella napo (edelleen omaa ruokaa) ja sain hieman kokeneemman jälki-ihmisen (ja sen lisäksi belggari-ihmisen) valvomaan meidän työskentelyä. Jämy ajoi jäljen todella rauhallisesti ja varmasti. Olipa huikeaa kuulla kommentit "mallisuoritus molemmilta, sekä koiralta että ohjaajalta". Ehkä tästä tulee jotain =)

Lauantaina käytiin treenin jälkeen lenkillä ihanan malityttösen Valtin kanssa. Jämy innostui esittelemään Valtille taitoja pask*** ojassa. Pääsi siis hyvin nopeaa suihkuun... Teki kyllä mieli antaa juosta kotiin :P se haju oli aika hirveä. Koiran lisäksi sain pestä auton häkistä pehmusteet myös. No, elämä on.