Haussa ollaan treenailtu vähän mitä milloinkin. Motivaatio, valmiit, nopeat ja lyhyet treenit, useampi maalimies jne. Myös ilmasua on otettu pikkuhiljaa mukaan ja sitä harjoiteltu toki myös erikseenkin. Jämy on siis haukkuva, koska sillä on minun mielestä hyvä, matala haukkuääni.

Jälki onkin sitten ollut enemmän ja vähemmän mielenkiintoista. Jälki on ollut metsässä, satunnaisesti napoja. Pahimpina hetkinä olen nänyt miten porotokka juoksee jäljen läpi -kahdesta kohtaa. Ajoin sen jäljen kuiten, koska halusin nähdä miten koira reagi eläimen hajun jäljellä. Ja kyllähän siitä näki. Häntä nousi kaakkoon. Palasi kuiten jatkaman hommia ja olin iloinen. Koulussa on otettu peltojälkeä ja eka oli ihan hirveä. Myöhemmin ajateltuna häiriötekijöitä oli aivan liikaa (vieraita koiria vieressä ajamassa, ihmisiä&koiria  tuli edestäpäin jne.) Nälkä oli liian kova ja herkut liian hyviä. Rynnimistä&kaahotusta.  Viikonloppuna taas metsässä hyvä, vieraan tekemä, kaarrokas ja jäljen tekijä jäljen pässä. Ei ollut ihmisestä edes hurjan iloinen, enemmänkin kysyi että "onko sulla kaikki hyvin kun siinä makaat ?"

Jäljelle pellolle taas eilen, opettajan ohjauksella. Napoja joka jäljellä, ja katsottiin että se myös ajaa jokaisen askeleen. Se meni hienosti. Tänään sitten otettiin pitkä jälki ja pari kohtaa niin, ettei muutaman metrin alueella ole napoja ollenkaan. Jämy jäljesti tarkemmin ne kohdat ku napot loppui ja alkoi taas uudestaan. Jos olisin herkkis, olisin itkeä tirhauttanut :D huomenna taas uudestaan! Nyt on siis omia napoja ja vain aamuruoka saamatta. Vauhti on rauhallinen.

Esineruutua ja nenänkäyttöä otettu myös, vaihtelevin harjoituksin. Esineen pitoa&nostoa harjoiteltu. Tokossa ruutua, seuraamista, käännöksiä, istumista, maahanmenoa, paikkamakuuta jne.

Pitäisi tehdä ihan filminpätkä kun Jämy on pian puolitoistavuotias!