Caritalta saatiin vinkkejä tokohommiin ja halusi nähdä Jämyn luonnolliset asennonvaihdot.

Olin varma, että hösöttämiseksi menee kun vieras ihminen yrittää namin kanssa jotain opettaa, mutta erehdyin. Jämy teki maahan-seiso-maahan vaihdot tosi hyvin, samoin istu-seiso-istu. Jumpan puolelle lasken tuollaisen "tokoilun" vielä. Seuraamista, perusasentoa ja luoksetuloa harjoiteltu jo aikaisemmin. Jämyllä on kiva luontainen tapa istua kun odottaa jotain ja tarjoaa sitä helposti.

Jämy tuo mulle jokapäivä jotain tavaroita ja kiittelen niistä. Vieraille tässä on selitäminen miksi en ole koiralle vihainen kun kantaa kiellettyjä tavaroita. No kun... Parhaimpia tuomisia on isin maihari, 5c kolikko ja kaukosäädin. Myös pieniä papereita on löytynyt ja pikubelgi saanut syljettyä nekin suusta. Ennen riitti että tuo esineen mullepäin ja pudottaa "irti"-käskystä, mutta koska tykkää kantaa ollaan otettu pikkuhiljaa jo esineen luovutusta käteen asti, ihan rauhallisesti.

Jämy osaa odottaa nätisti ennen ovista/portista kulkemista, ei reagoi mopoihin/juokseviin lapsiin ym. Erityisen iloinen olen siitä, että kun on rauhoittumisen aika niin Jämy on hiljaa. Omalla paikalla, autossa jne. No autossa on alkanut peräluukun auettua pyörimnen häkissä, mutta odottelen että rauhoittuu ennenkuin pääsee. Sisäsiisti on ollut käytännössä kokoajan. Rakastaa uida! Ensi viikolla tulee naapurin pupu meille hoitoon, tapaamista odotellen :)

Jälkeä ja hakua on tehty viikottain, joskus useampaankin kertaan. Täytyypä kuvata treenejä joskus.

Ja jos osaan lisätä tähän kuvia niin niitä tulee myös johonkin.